Special Ramadhan Offer!!


MUDAHNYA SEDIAKAN JUS DURIAN BELANDA UNTUK BERBUKA DIRUMAH !!

Selain sangat berkesan menghilangkan dahaga dan memberikan tenaga dengan cepat, Durian belanda juga sangat terkenal dengan pelbagai khasiat terutamanya pencegahan kanser serta kaya dengan serat yang dapat membantu mengelakkan sembelit.

Hanya perlu tambah air, Jus durian belanda anda sedia untuk diminum semasa berbuka.

Whatsapp kami cepat - 012-2284746 Firdaus sebelum promosi ini berakhir
www.mydurianbelanda.com

Khasiat dan kelebihan Buah Naga @ Dragon Fruit yang anda tidak tahu


Salam Semua,

Admin nak kenalkan kawan baru Durian Belanda anda, juga tergolong dlm buah ajaib yang mengandungi pelbagai khasiat. Tada.... Buah Naga @ Dragon Fruit @ Pitaya  . 

Buah ni sgt sedap dan berkhasiat. Jom baca kelebihan dan khasiat buah Naga ni yang ramai tak tahu.




10 Khasiat Dan Kelebihan Buah Naga 


1) Menurunkan kadar gula di dalam darah dan Mencegah Diabetes

Buah naga merah mengandung gula sederhana sangat bagus untuk dimakan oleh pesakit diabetes, Kajian menunjukkan amalan memakan buah naga dapat mengawal kadar glukusa di dalam darah.


2) Melancarkan sistem Pencernaan dan menyihatkan jantung

Buah naga merah mengandung serat alami yang tinggi. Serat sangat bagus untuk melancarkan sistem pencernaan yang bermasalah. Digalakkan juga yang sedang diet rajin memakan  buah naga merah. Fiber atau serat juga berfungsi sebagai zat yang melawan dan mencegah penyakit seperti serangan jantung, stroke dan gangguan kardiovaskular. Kandungan betakaroten dalam buah naga merah membuat vitamin A bekerja dan memperbaiki penglihatan.


3) Meningkatkan nafsu makan

Kandungan vitamin B1 dan B2 dalam buah naga merah boleh membantu meningkatkan nafsu makan bertambah. Kerana di dunia perubatan vitamin B1 dan B2 sering digunakan untuk penambah nafsu makan khususnya ketika dalam proses penyembuhan dari sakit.


4) Meningkatkan Kekebalan Tubuh

Kekebalan tubuh kita akan kuat jika vitamin C dalam tubuh terpenuhi.  karena buah naga merah ini mengandung banyak vitamin C maka buah naga bisa dijadikan alternatif sebagai asupan vit. C bagi tubuh kita.  sistem Kekebalan tubuh biasanya akan terganggu ketika cuaca tidak menentu seperti musim hujan atau panas.


5) Memperkuatkan tulang dan Gigi

Kandungan fosfor dan kalsium pada buah naga sangat baik untuk memperkuat tulang dan gigi. Sebagaimana kita tahu bahwa tulang dan gigi sangat memerlukan asupan fospor dan kalsium yang cukup agar tulang dan gigi kita sehat.

6) Merawat Kesihatan Kulit

Manfaat buah naga merah berikutnya adalah berguna untuk merawat kesihatan kulit. Vitamin C yang terkandung dalam buah naga merah  juga digunakan untuk perawatan kulit. Yaitu dengan cara dibuat menjadi masker. Caranya adalah kupas kulit buah naga dan ambil dagingnya lalu blender sampai halus. Masukan ke gelas dan ambil airnya lalu dioleskan kewajah. Masker ini boleh menjadi ubat herba untuk menghilangkan jerawat dan bekas jerawat.

7) Membantu melambatkan proses penuan diri

Buah naga mengandung antioksidan yang tinggi sehingga mampu melambatkan proses penuaan diri. Kandungan zat di dalam buah naga akan akan mengeluarkan racun dengan efektif.


8) Rendah lemak

Terdapat banyak biji-biji kecil dalam buah naga. Rupanya, biji ini merupakan lemak tak jenuhyang baik untuk kesehatan karena menurunkan kolesterol baik dan menghilangkan kolesterol jahat.


9) Menurunkan Kadar Kolesterol Darah

Kandungan zat dalam buah naga yang berfungsi untuk menurunkan kadar kolesterol tubuh badan. Dengan mengamalkan makan buah naga secara teratur maka akan membantu menurunkan kadar kolesterol dalam darah dan memperlancarkan peredaran darah dan jantung.


10) Mengandungi zat yang baik untuk tubuh badan

Dalamnya terkandung berbagai zat yang baik bagi tubuh seperti kalsium, betakaroten, gula sederhana, vitamin, B1, B2, B3 , vitamin C , fosfor dan lycopine. Zat-zat tersebut sangat diperlukan oleh tubuh badan

eh nak cuba ke? Jom Whatsapp kami di cepat2.


Firdaus 012-2284746
Firdaus 012-2284746
Firdaus 012-2284746

Promosi Puri Durian Belanda

Salam Semua, 

Bulan ni ada promo lagi..Cepat2 grab selagi stok masih ada :). Macam biasa 'while stock last', Promosi berakhir bila admin kata stok untuk promo dah habis.. Bila Stok nak habis?? tak lama dah lagi.. habis la korang rugi kalau tak siap2 grab promo ni.. 


whatsapp admin di 012-2284746
whatsapp admin di 012-2284746
whatsapp admin di 012-2284746



Puri Durian Belanda : Promosi September 2016

Salam Semua,

Fuhh, penat settlekan Promosi Merdeka tak habis lagi, hari ni kami nak up promosi september pula.
Promosi ni dah berjalan sejak minggu lepas lg. Dengan pembelian mana2 set Kombo, anda layak mendapat 1 botol air IKEA Korken ni.
cute je botol ni...mcm biasa, selagi stock masih ada shj ye :)




 Percuma 1 Botol Ikea Korken untuk setiap pembelian mana2 kombo Puri Durian Belanda kami. **Selagi stok masih ada


Jika anda baru je nak ambik tahu mengenai khasiat durian belanda, ni kami kongsikan






Promosi Merdeka 2016

Alhamdulillah

Promosi Merdeka 2016 bermula hari ini. Kepada peminat setia Puri Durian Belanda kami, boleh whatsapp ke 012-2284746 untuk order dan pembelian. Promo ni sah sehingga 31 Ogos 2016 shj.





Kami kongsikan khasiat Buah Ajaib Durian Belanda yang masih ramai tak tahu. 

Nak tengok testimoni, jom klik kat sini Testimonial Puri Durian Belanda 

Promosi Raya 2016

Salam Ramadhan Semua

Promosi Jom Raya dengan Durian Belanda dengan rasminya bermula hari ini :).
Meh ler simpan Stok banyak2 sempena promosi raya ini.
Pastu hidangkan Jus Durian Belanda untuk tetamu akak2 abang2 di hari raya nanti.
Sesuai sgt untuk dinikmati seluruh keluarga, tak kira tua dan muda, 
Jimat,sedap dan berkhasiat 

Meh Whatsappp untuk order 012-2284746
atau lawati www.mydurianbelanda.com

Promosi Raya Puri Durian Belanda

Promosi April 2016 - Puri Durian Belanda

OMG..OMG..OMG... 

Promosi April Bermula Hari ini dengan freegift yg lebih hebat.
Kami tau anda sangat setia menjadi peminat Puri Durian Belanda kami,Jadi kami memudahkan lagi anda 
smile emotico💜
💜Kami berikan anda tumbler supaya anda boleh simpan jus dan minum pada bila2 masa DAN 
💜
💜kami juga berikan anda 4 bekas mini untuk simpan Puri durian belanda anda dengan lebih mudah

mcm mana nak order? 
 👇👇👇👇👇👇👇
👇👇👇👇👇👇👇
Whatsapp ke 012 - 2284746 untuk order

Whatsapp ke 012 - 2284746 untuk order
Whatsapp ke 012 - 2284746 untuk order

** Terhad kepada 20 yg terawal shj
** Harga yg tertera tidak termasuk kos penghantaran